Udruga poslodavaca FBiH

Poslodavci će Vladi Federacije uputiti 15 prijedloga zakona za poboljšanje poslovnog ambijenta

31.03.2018.
u 10:00

Udruga poslodavaca FBiH (UP FBiH) i dalje je opredijeljena biti partner vlastima i sindikatu u FBiH da konkretnim prijedlozima rješenja doprinosi unapređenju socijalnog dijaloga i poboljšanju poslovnog ambijenta. Plan je da se u predstojećem razdoblju Vladi FBiH uputi 15 prijedloga zakona koji bi trebali poboljšati poslovni ambijent. U tom pravcu i kroz plan rada za 2018. godinu, UP FBiH će proaktivno djelovati u pravcu kreiranja povoljnijeg poslovnog okruženja u FBiH i poboljšanja ekonomske situacije u FBiH i BiH. Cilj je i jačanje imidža i materijalnih, kadrovskih i organizacijskih kapaciteta UP FBiH. Posebnu pozornost u ovoj godini Udruga će posvetiti jačanju organizacijske strukture i jačanju međunarodne suradnje.

U planu rada za 2018. godinu, kao prioritetne aktivnosti definirani su rasterećenje gospodarstva kroz sprečavanje uvođenja novih nameta i smanjenje cijene rada, smanjenje parafiskalnih nameta, porezne olakšice, konkretni prijedlozi vezani uz izmjene Zakona o porezu na dodanu vrijednost (PDV) koje idu u pravcu pomjeranja roka za podnošenje prijave za plaćanje PDV-a na zadnji dan u mjesecu, plaćanje PDV-a po naplati fakture, isključivanje prava na odbitni PDV za fakturu koja nije plaćena itd. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?