Intervju Prof. dr. sc. Zdenko Klepić

Poslodavci sve više traže preporuke za najuspješnije studente SUM-a, nude im stipendije, praksu te zaposlenje

09.04.2018.
u 09:00

Koje su dodatne mogućnosti suradnje Sveučilišta u Mostaru i gospodarstva, što tom suradnjom dobiva SUM, a što poslodavci te koliko realni sektor prepoznaje i angažira najbolje studente na tržištu rada - samo su neke od tema o kojima u intervjuu za Večernji list govori prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zdenko Klepić.

Prije svega, na koji način će SUM sudjelovati na predstojećem Sajmu gospodarstva u Mostaru?

- SUM će s Večernjim listom imati zajednički štand na kojem će se svi koji posjećuju Sajam moći informirati o studijskim programima koji se nude na SUM-u te uvjetima studiranja. Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike SUM-a organizirat će i skup na kojem će biti predstavljen projekt UNIDO koji se odnosi na jačanje sustava kvalitete tehnoloških i industrijskih proizvoda i usluga. Rezultat tog projekta za Fakultet je kreiranje novih radnih mjesta, edukacija i osposobljavanje inženjera na području dimenzionalnog mjerenja (1D, 2D, 3D) kroz usvajanje novih edukacijskih programa te mogućnost korištenja novog laboratorija sa suvremenom tehnologijom, kao i znanje koje će biti primjenjivo na globalnoj razini.

Kakvi su rezultati nedavno održanog Gospodarskog foruma?

- Krenulo se u intenziviranje razgovora, pripreme ugovora i sporazuma Sveučilišta s gospodarskim subjektima vezanim uz realiziranje predavanja i uključivanje stručnjaka iz prakse u nastavni proces, obavljanje studentskih praksi, uključivanje studenata u istraživačke aktivnosti, uključivanja stručnjaka iz prakse u kreiranje kurikula pojedinih kolegija, studijskih programa i studija. Intenzivirano je i ulaganje glede zajedničkih znanstveno-istraživačkih, ali i drugih projekata…

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?