Izazovna 2017. godina

Poslodavcima treba smanjiti obveze prema državi i poreze

28.12.2016.
u 10:00

Još koji dan ostao je do 2017. godine, a osim najava o poskupljenjima, rijetke su one pozitivne koje će građanima ove zemlje ponuditi nadu u bolji život.

Olakšati poslovanje

Gledajući gospodarstvo BiH, pred onima koji drže ovu zemlju na životu još je jedna izazovna godina jer nema nekih većih najava da bi im se trebalo olakšati poslovanje. Vezano uz investicije kontaktirali smo ekonomskog analitičara Faruka Hadžića. - Što se tiče 2017. godine, općenito kad je riječ o ekonomskim aktivnostima i investicijama, mislim da neće biti neke posebne razlike u odnosu na ovu godinu. Prije svega zato što u ovoj godini nije došlo do značajnijeg ekonomskog oporavka. S jedne strane dosta će na investicije utjecati bankarski sektor. Treba pričekati i vidjeti hoće li tu doći do nekih blažih kriterija za dobivanje kredita koji će poslužiti za investicije gospodarskim subjektima. Važna je ta kreditna aktivnost banaka jer treba vidjeti hoće li banke prepoznati svoj interes ili će nastaviti kreditirati državu kako je to bilo ove godine. Zatim, moramo vidjeti hoće li država uraditi neke aktivnosti koje može. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije