Borovac-Domanin:

Poštivanje ljudskih prava je ključ europskih integracija

Borovac-Domanin
15.11.2016.
u 12:00

 Ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac sastala se danas sa savjetnicom za ljudska prava i temeljne slobode Generalnog direktorata Europske komisije za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Federicom Domanin i zamjenikom šefa Delegacije EU u BiH Khaldounom Sinnoom.

Domanin je istaknula punu podršku Europske unije u izazovima s kojim će se naša zemlja suočiti na putu ka članstvu u Europskoj uniji.

Zajednički je zaključeno kako su poštivanje i promocija ljudskih prava od ključne važnosti za europsku budućnost BiH. Također, navedeno je kako svako dalje koračanje ka članastvu u Uniji daje i pozitivan signal investitorima o stabilnosti ulaganja što u kombinaciji s reformskim procesima treba ishoditi kvalitetnijim uvjetima života svih građana BiH.

- Ministrica Borovac je naglasila kako Vijeće ministara odgovorno pristupa procesima euroatlantskih integracija, jer su zajednički interes svih u našoj zemlji. U tom kontekstu je izrazila i uvjerenje da će BiH kroz odgovore na upitnik Europske komisije pokazati da je sposobna pravovremeno i kvalitetno izvršavati zadatke i ubrzano koračati ka punopravnom članstvu u Uniji - priopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Predstavnici delegacije Europske komisije će u tijeku dana održati i niz tehničkih sastanaka s predstavicima Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH o Strategiji BiH za ljudska prava, Zakonu o zabrani diskriminacije, pravima Roma i LGBTI osoba, provedbi Konvencije za spriječavanje nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, slobodi izražavanja... - navedeno je u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?