Čović s izaslanstvom HAZU-a BiH

Postizanje trajnog mira utemeljenog na ravnopravnosti tri konstitutivna naroda u BiH nema alternativu

29.10.2020.
u 17:58

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović primio je u posjetu izaslanstvo Hrvatske akademije za znanost i umjetnost (HAZU-a) BiH akademika Mladena Bevandu i akademika Antu Miškovića.

Predsjednik dr. Čović i sam je član HAZU-a BiH ispred Strojarskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru te je današnji susret bio prilika za razgovore o znanstvenim i projektnim aktivnostima u sljedećem razdoblju, priopćeno je iz HDZ-a BiH. 

Akademici Bevanda i Mišković upoznali su Čovića o svim planovima koje ova akademska organizacija planira u sljedećem razdoblju te o prethodno planiranim i dogovorenim aktivnostima oko obilježavanja 25. obljetnice Daytonskog – pariškog mirovnog sporazuma.

Akademska zajednica jedan je od temeljnih stupova društva uopće, ne samo oblasti obrazovanja, i tim obilježavanjem HAZU BiH želi poslati važnu poruku da postizanje trajnog mira utemeljenog na ravnopravnosti tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini nema alternativu u budućnosti naše domovine.

Sastanku su nazočili i predsjednici županijskih Vlada izabranih ispred HDZ-a BiH.

Ključne riječi

Komentara 1

PI
Pitar
18:47 29.10.2020.

40 posto hercegovaca radi u drzavnim institucijama, a ima nas ukupno 15 posto u bih. vi ne trazite ravnopravnost hrvata nego nametanje zapadne ercegovine da bude najmanje 30 posto us vim organima vlasti i ono sto cete uraditi je isprovocirati muslimane da traze 75 posto mjesta u federaciji 51 posto u drzavi. zbog svojega privatnog interesa nemate pojma kakvo zlo radite svima nama.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?