Crnadak-Mardas

Postoji osnova za daljnje unapređenje suradnje BiH i Grčke

crnadak
17.03.2016.
u 11:46

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak razgovarao je sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Republike Grčke Dimitrisom Mardasom, a tijekom sastanka je ocijenjeno da su odnosi BiH i Grčke jako dobri, što je osnova za daljnje unapređenje suradnje.

Osobito su istaknuli potrebu povećanja obima trgovinske razmjene i generalno razvoja ekonomske suradnje dvije zemlje i u tom smislu pozdravili održavanje Poslovnog foruma i B2B susreta BiH - Grčka i sastanka Zajedničkog komiteta za ekonomsku i tehnološku suradnju između BiH i Grčke, prenosi Fena.

Ministar Crnadak je izrazio nadu da će dinamika posjeta koja je obilježila protekle dvije godine biti nastavljena istim intenzitetom i u tom smislu izrazio zadovoljstvo jer će početkom narednog mjeseca posjetiti Atenu što će biti prilika za nastavak razgovora o pitanjima od interesa za dvije zemlje.

Šef bh. diplomacije je zamjenika ministra Mardasa upoznao s napretkom koji BiH ostvaruje u okviru procesa europskih integracija i tom prilikom istaknuo da je za Bosnu i Hercegovinu važna podrška Republike Grčke.

Tijekom susreta je razgovarano i o infrastrukturnim projektima i povezivanju, migrantskoj krizi i situaciji u Grčkoj, te razmjeni podrški kandidaturama dvije zemlje za pozicije u međunarodnim organizacijama i tijelima. 

Na kraju sastanka zamjenik ministra Mardas je ministru Crnatku čestitao na prošlogodišnjem uspješnom predsjedavanju Komitetom ministara Vijeća Europe.

Sastanku u Ministarstvu vanjskih poslova BiH je prisustvovao i veleposlanik Republike Grčke u BiH Karolos Gadis koji je ujedno boravio u oproštajnom posjetu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?