Mostarskoj kompaniji ostaju dva dana

Postoji spas za Aluminij: Odmah im struja može biti niža za 20 eura

01.07.2019.
u 07:05

Mostarskoj kompaniji ostaju dva dana da pronađe opskrbljivača električne energije, a od Vlade FBiH očekuje se jasan odgovor želi li pomoći Aluminiju ili samo tražiti alibi za sebe

Kada bi prevladala ekonomska, a ne logika mešetara i raznih nelojalnih odnosa koji nemaju veze s tržištem, onda se danas uopće ne bi govorilo o opstanku posrnulog mostarskog giganta Aluminija koji je godinama i predmet širih nacionalnih hrvatsko-bošnjačkih prepucavanja. Mostarskoj kompaniji ostala su formalno još dva dana za opskrbu električnom energijom u još jednoj infarktnom raspletu dok traju pregovori s Vladom FBiH, konzorcijem koji je spreman nastaviti proizvodnju, te šumom nejasnih propisa koji nemaju veze s logikom, ali imaju veze s pogodovanjem raznim lobijima. Jedna od tih je procjena kako se Bosna i Hercegovina treba vezivati uz tržište električnom energijom sa sjedištem u Budimpešti.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?