POSUŠJE:

U Viru se proslavlja Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

POSUŠJE:
05.08.2016.
u 17:06

Danas se slavi Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u Viru, u posuškoj općini, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Program obilježavanja započeo je sinoć na mjesnom groblju gdje je  služena sveta misa. Nakon toga je uslijedio svečani program ispred škole u Viru gdje je postavljena bista Franici Dall’era, učiteljici po kojoj je škola dobila ime. Bistu su otkrili ministrica obrazovanja znanosti kulture i sporta Županije Zapadnohercegovačke Ružica Mikulić i načelnik općine Posušje Branko Bago.  Potom je u prostorijama virske škole održana tribina pod nazivom Domovini vjerni u vjeri postojani.

Ovaj se dan svečano tradicionalno  slavi u Viru. Danas  je porgram  počeo na mjesnom groblju  u 13:30  sati gdje su položeni vijenci ispred spomenika braniteljima iz 2. Svjetskog i Domovinskog rata. Svečano otvaranje programa upriličeno je  Barama u 15:00 sati  nakon čega je uslijedio bogat sportsko zabavni program. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?