Sve je spremno za početak Posuškog lita 2024.

"Posuško lito" u petak otvara vrata domaćim posjetiteljima i gostima

14.05.2024.
u 16:19

Nadaleko poznata kulturno-sportska manifestacija Posuško lito već ovoga petka otvara svoja vrata svim domaćim posjetiteljima i gostima te će uz bogatstvo raznovrsnih događanja potrajati sve do mjeseca listopada. Tim povodom je jutros u zgradi Općine Posušje održano predstavljanje ovogodišnjeg izdanja Lita za javnost sa svim detaljima vezanima uz njegov sadržaj.

Kako je rekao načelnik općine Ante Begić, ove godine je u program Posuškog lita uvršteno preko 60 događaja, a manifestacija se svečano otvara 17. svibnja stand up komedijom u posuškoj kino dvorani.  Istaknuo je mnoštvo sportskih događaja, glazbenih sadržaja, predstava, događaja koji čuvaju i baštine autohtonu kulturu, a pozivaju sve Posušanke i Posušane te goste u grad podno Radovnja da dođu i budu dio ovogodišnjeg lita. Spomenuo je i novitete poput tematske Jazz večeri, Festival dokumentarnog filma u Masnoj Luci, Memorijalnu utrku rakitno 8k te povratak Gastro festivala u predivni ambijent na Blidinju, kojima će se postojeća  atraktivna ponuda ove jedinstvene manifestacije dodatno obogatiti. Također je naveo i tri bitna jubileja, 10. Festival klapske pisme, 30. obljetnicu održavanja Velike seoske olimpijade Ilijino Brdo te 40. obljetnicu Radio Posušja koja će se proslaviti prigodnim programom.

Članovi Tijela za provedbu govorili su detaljnije o glazbeno-kulturnim i sportskim sadržajima. Tako su Slaven Penava i Marija Đerek predstavili niz koncerata koji kreću već u svibnju, a svoj vrhunac će doseći u kolovozu. Uz Posušku glazbenu školu s tematskim večerima, ljubitelji nešto oštrijeg zvuka i bržeg ritma će doći na svoje 26. i 27. srpnja, kada u sklopu moto susreta u Posušje dolaze Divlje jagode uz još dva rock benda, Hills Pretty guys i Ballbreakers. U kolovozu, uz već spomenuti jubilarni Festival klapske pisme, na stage se vraća i Koncert filmske glazbe, a već tradicionalno, veliki glazbeni spektakl publiku očekuje i 13. kolovoza. I ove godine nastupit će ime iz samog vrha pop/rock žanra, ali ipak za podatak o kome je konkretno riječ, publika će se još malo morati strpjeti. Tu su još tri imena zadužena za narodno veselje, Miroslav Škoro, Mate Bulić i Jozo Vučić koji će nastupe također imati tijekom kolovoza u Viru, Sutini i Zagorju.

Kroz ljeto neće nedostajati niti kazališnih predstava, filmskih projekcija, ali i događaja koji njeguju izvornu narodnu baštinu. Tu je Večer književnika, Večer ikavice, Smotra izvornog hrvatskog folklora „Silo na ognjištu“, Festival žetve i Večer tradicije u Sutini koji će sigurno publici donijeti dah prošlosti.

U sklopu ovog predstavljanja Ivanka Arapović Galić osvrnula se na sportske događaje u sklopu Posuškog lita. Uz malonogometne turnire, Posušje će opet biti domaćin i atraktivnih Sportskih igara mladih, atletskog natjecanja Posuške desetke, međunarodnog natjecanja u taekwondou, biciklističkih natjecanja u Posušju i na Blidinju, moto susreta te najdugovječnijih Posuških igara bez granica. Iskoristila je priliku i zahvaliti svima koji nesebično iz godine u godinu potpomažu ovu zaista jedinstvenu manifestaciju.

U grafičkom rješenju ovogodišnje manifestacije dominira logotip Radio Posušja zbog već navedenog velikog jubileja, 40. obljetnice neprekidnog rada. Tim povodom, kako je najavljeno, na dan Radija 19. srpnja bit će uz prigodan program organiziran i dan otvorenih vrata za sve slušatelje, kolege i prijatelje radija.

Na kraju ovog predstavljanja je upućen poziv svim posjetiteljima da pogledaju program ovogodišnjeg Posuškog lita, dođu i budu dio ove lijepe priče u srcu Hercegovine!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije