LIVNO

Potpisan prvi Memorandum o suradnji GSS-a i MUP-a Hercegbosanske županije

15.03.2021.
u 14:56

U Livnu je danas potpisan prvi Memorandum o suradnji gorskih službi spašavanja i  Ministarstva unutarnjih poslova HBŽ. 
Memorandumom o suradnji koji su potpisali Ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske  županije, Mario Lovrić i Pročelnik Gorske službe spašavanja stanica HBŽ, Ante Dadić  stvaraju se temelji budućeg još kvalitetnijeg zajedničkog djelovanja i suradnje i stvaraju  preduvjeti za formalizaciju dosadašnje kvalitetne suradnje i uzajamne pomoći u razmjeni  znanja, vještina i informacija te logističke potpore. 
Kako se navodi, Memorandum o suradnji, cijeneći znanje i iskustvo obje stranke, rezultat je  neprekidne potrebe za aktivnostima spasilačkih službi kako bi se podigla razina sigurnosti na  području županije, posebice u slučaju potrage za nestalim osobama, drugim slučajevima  spašavanja ljudi i materijalnih dobara na nepristupačnim područjima te ispomoći Ministarstvu  unutarnjih poslova u slučaju kada gorske službe spašavanja mogu primijeniti svoja tehnička  znanja. 
Potpisnice Memoranduma o suradnji na ovaj korak su se odlučile svjesne važnosti  organiziranog sustava zaštite i spašavanja i sigurnosti građana koji u svakom trenutku može  odgovoriti na sve izazove, u svim uvjetima i na svim područjima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije