na marginama Sumita

Potpisan Ugovor između Kine i BiH o suradnji u području zdravlja životinja i karantina

07.07.2018.
u 14:51

Na marginama 7. Sumita 16 premijera zemalja centralne i istočne Europe s premijerom NR Kine (16+1), danas je u Sofiji, u prisustvu predsjedavtelja Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića i premijera NR Kine Li Keqianga, potpisan Ugovor Vlade NR Kine i Vijeća ministara BiH o suradnji u području zdravlja životinja i karantina.

Ugovor su potpisali zamjenik predsjedatelja i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja NR Kine Han Changfu, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Sporazumom je predviđeno da strane potpisnice prihvate koncept „Jedan svijet, jedno zdravlje“ i uspostave mehanizme za suradnju u području prekogranične kontrole bolesti životinja.

BiH i Kina se Sporazumom obvezuju da će olakšati suradnju na područjima uprave, znanosti i tehnologije i razmjenjivati informacije o trgovini životinjama i proizvodima životinjskog podrijetla.

Nadležna tijela za provođenje Sporazuma su Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i Ured za veterinarstvo BiH, te Ministarstvo poljoprivrede i ruralnih poslova i Opća carinska uprava Narodne Republike Kine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?