Milorad Dodik

Potpisat ću ukaz o proglašenju Zakona o radu

Milorad Dodik
29.12.2015.
u 16:28

Predsjednik RS-a Milorad Dodik kazao je da će potpisati ukaz o proglašenju Zakona o radu i da je to njegova obaveza, nakon donošenja tog zakona u Narodnoj skupštini RS-a. 

- Imajući u vidu da je to već učinjeno, naravno da ću potpisati - rekao je Dodik na najavu Saveza sindikata RS-a da će tražiti od njega da ne potpiše ukaz o proglašenju zakona. 

Izrazio je žaljenje što je došlo do protesta koje je jučer u Banjoj Luci organizirao Savez sindikata RS-a, istakavši da u RS-u postoji prostor za dijalog, ali da se "određene stvari moraju uraditi i kada je teško".  

- Politizacija svega toga je besmislena - naglasio je Dodik.

Predsjedništvo Saveza sindikata RS odlučilo je danas na sjednici da će se obratiti Dodiku i tražiti da ne potpiše ukaz o proglašenju Zakona o radu.

Sindikat je najavio da će tražiti i ocjenu ustavnosti procedure donošenja Zakona o radu.

Narodna skupština RS-a noćas je usvojila novi Zakon o radu glasovima 49 prisutnih poslanika. Opozicija je prethodno napustila zasjedanje kada je iz sale izbačena predsjednica Saveza sindikata RS-a Ranka Mišić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?