posušje

Potpora Republike Hrvatske gradnji nove Osnovne škole fra Petra Bakule

16.09.2016.
u 09:00

U posuškoj općini mnogo se ulaže u obnovu školskih objekata, a iz sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske za 2016. godinu odobreno je 450 tisuća kuna za izradu termofasade 
na novoj Osnovnoj školi fra Petra Bakule.

Za taj projekt Općina Posušje osigurat će 80.000 konvertibilnih maraka te je poduzela i niz aktivnosti kako bi rezultati ovoga projekta bili realizirani.

Kandidiranje projekta

Djelatnici Jedinice za lokalni ekonomski razvoj općine Posušje uspješno su kandidirali ovaj projekt početkom srpnja ove godine Državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Nakon što se projekt našao na užoj listi projekata koji su podložni za sufinanciranje, uslijedio je terenski posjet Povjerenstva Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske lokaciji na kojoj se gradi Osnovna škola fra Petra Bakule podno Posušja.

Domaćin ovoga sastanka bio je načelnik općine Posušje Branko Bago koji je objasnio važnost dovršetka zgrade Osnovne škole fra Petra Bakule jer je postojeća Osnovna škola Ivana Mažuranića u Posušju osnovna škola s najvećim brojem osnovaca u Bosni i Hercegovini.

Ulaganje u obrazovanje

Ovakvim značajnim aktivnostima, kao što je izgradnja i obnova školskih objekata na posuškom području, Općina Posušje nastavlja kontinuiranuo ulagati u obrazovne objekte na svome području, kako iz vlastitih tako i iz donatorskih sredstava, u cilju poboljšanja uvjeta za svakodnevno normalno odvijanje nastavnoga procesa u posuškim osnovnim i srednjim školama, kao i područnim. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?