Zdravlje djece i svih građana mora biti adekvatno zaštićeno

Potrebna prevencija i oprez zbog većeg broja komaraca

'08.05.2013., Zagreb - Radnici tvrtke Eko deratizacija poceli su danas unistavanje komaraca na jezeru Jarun. Zbog vremenskih uvjeta ove godine broj komaraca uz vlazna podrucja je jako veliki. Photo: P
Foto: 'Patrik Macek/PIXSELL'
22.07.2014.
u 10:00

Jedini učinkovit način prevencije, osim individualnih mjera zaštite, je širokoobuhvatna dezinsekcija

Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) je zavodima za javno zdravstvo širom BiH dostavio sredstava za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju u vrijednosti 240.000 američkih dolara.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH prim. dr. Željko Ler kazao prije nekoliko dana da se u uvjetima u kojima je veliki dio Federacije BiH bio zahvaćen rušilačkim poplavama, uz ostale zdravstvene rizike koje ovakve nepogode donose sa sobom, posebno izdvojio problem enormnog porasta brojnosti populacije komaraca. “Jedini učinkovit način prevencije, osim individualnih mjera zaštite, je širokoobuhvatna dezinsekcija koja podrazumijeva nabavu relativno skupih preparata u velikim količinama”, kazao je prim. dr. Željko Ler. Stanovnicima se savjetuje pojačan oprez i zaštita protiv komaraca. Sredstva za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju su dostavljena poplavljenim općinama u Zeničko-dobojskoj, Posavskoj i Tuzlanskoj županiji, te gradovima Doboju, Banjoj Luci, Bijeljini, kao i općinama Zvornik i Šamac. Time će se omogućiti da zdravlje djece i svih građana bude adekvatno zaštićeno, a škole, vrtići, zdravstvene ustanove i drugi javni objekti i površine budu što prije stavljene u funkciju, priopćeno je iz UNDP-a. (Fena)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?