Krizni stožer HNŽ

Potvrđen treći izvor zaraze: Ne isključuje se mogućnost izoliranja HNŽ-a

25.03.2020.
u 13:20

Trenutno su u HNŽ-u 24 pozitivna pacijenta od toga 17 u Konjicu i sedam u Mostaru

''Od 36 testiranih uzoraka u HNŽ, koji su tijekom jučerašnjeg dana uzeti s područja općine Konjic, a koji su testirani na prisutnost koronavirusa COVID-19, dva uzorka su pozitivna. U drugom dijelu današnjeg dana očekujemo još uzoraka za testiranje'', rečeno je na konferenciji za medije Kriznog stožera HNŽ koja je danas održana u Mostaru.

Trenutno su u HNŽ-u 24 pozitivna pacijenta od toga 17 u Konjicu i sedam u Mostaru, prenosi Bljesak.info. 

Dr. Jurica Arapović rekao je kako su sve osobe pozitivne na koronavirus u kućnoj izolaciji, a trenutno je u izolacijskom bloku šest bolesnika, od toga pet njih iz HNŽ-a.

''Zdravstveno stanje bolesnika je stabilno, s tim da su dva na respiratoru, prvooboljeli i gospođa iz Širokog Brijega. Ostali su u srednje-teškom stanju s tim da se neki od njih već i oporavljaju'', rekao je dr. Arapović.

Epidemiološkim izvidom novozaraženi u Mostaru je imao kontakt prethodnih pet dana s osobom iz Republike Srpske, kojoj je potvrđen infekcija korona virusom i najvjerojatnije se radi o tom kontaktu.

Na području HNŽ-a izdano je 1184 rješenja o samoizolaciji, u protekla 24 sata izdano je 195. Policija uvodi rigoroznije mjere a civilne zaštite će angažirati povjerenike...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije