SARAJEVSKI ŽUPANIJSKI SUD

Potvrđena optužnica u predmetu Željeznice FBiH: Terete se kako su oštetili tvrtku za 4,5 mil. KM

Željeznice FBiH
11.03.2016.
u 12:20

Sarajevski županijski sud potvrdio je optužnicu u predmetu “Željeznice FBiH” i to protiv Narcisa Džumhura, Seje Ramića, Smaje Salketića, Ninoslava Lučića, Ericha Šandora, Svetlane Mujkanović, Zufera Vlajčića i Nasira Silajdžića, te tvrtke TŽV Gredelj d.o.o. Sarajevo, potvrđeno je “Oslobođenju” iz sarajevskog Tužiteljstva.

Oni su, podsjećamo, optuženi za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, sklapanje štetnog ugovora te krivotvorenje službene isprave.

– Trerete se kako su od 2008. do 2010. godine zlorabili službeni položaj, krivotvorili službenu dokumentaciju i sačinjavali štetne ugovore za modernizaciju, popravku i nepredviđene radove na lokomotivama u vlasništvu JP Željeznice FBiH. Tako su ovo poduzeće oštetili za iznos veći od 4,5 milijuna maraka,priopćeno je iz Tužiteljstva nakon podizanja optužnice.

Tužiteljstvo je u optužnici tada, podsjećamo, predložilo Županijskom sudu u Sarajevu privremene mjere osiguranja, odnosno, zabranu otuđenja ili opterećenja imovine.

S obzirom na to kako je optužnica potvrđena, uskoro bi trebalo biti zakazano ročište za izjašnjenje o krivnji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije