ZA bila 22 zastupnika

Potvrđena smjena Matanovića i Suljagića

zastupnički dom
10.12.2015.
u 17:47

Zastupnici u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH potvrdili su smjenu ministra komunikacija i prometa BiH Slavka Matanovića i zamjenika ministrice obrane BiH Emira Suljagića. Odluka je donesena sa 22 glasa za, 10 protiv i 8 suzdržanih.

Za je glasovalo sedam zastupnika SDA, te svi zastupnici SBB-a, Saveza za promjene i HDZ-a. Za je glasovao i zastupnik A-sda. Protiv su glasovali zastupnici DF-a, HDZ 1990 i SDP-a, a zastupnici SNSD-a i BPS-a su bili suzdržani, prenijele su agencije.

Pozicije smijenjenih Matanovića i Suljagića trebali bi pripasti kadrovima iz Saveza za bolju budućnost. 

Odluku o njihovoj smjeni donio je predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić (SDA), nakon što su predsjednici Stranke demokratske akcije (SDA) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bakir Izetbegović i Dragan Čović Zvizdiću 19. studenog uputili zahtjev o pokretanju postupka smjene da bi se implementirao koalicioni dogovor sa Savezom za bolju budućnost (SBB).

Prethodno je Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH potvrdio odluku o smjeni kadrova DF-a u Vijeću ministara BiH, ministra transporta i komunikacija BiH Slavka Matanovića i zamjenika ministra obrane Emira Suljagića.

I izaslanici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH prihvatili su danas bez rasprave Odluku o smjeni ministra i zamjenika ministra. Od 12 prisutnih izaslanika devet je bilo ZA, jedan protiv - Sifet Podžić (DF) i dva suzdržana Nebojša Radmanović (SNSD) i Dragutin Rodić (DNS).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?