BIHAMK

Povećana opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke

22.12.2022.
u 08:09

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. U višim planinskim predjelima upozorava se na smanjenu vidljivost, zbog magle, kao i na moguću poledicu zbog niskih temperatura. Apelira se na vozače da voze oprezno, uz obvezno poštivanje svih prometnih propisa.

Iz BIHAMK-a napominju da je posjedovanje zimske opreme obvezno.

Zbog neophodnih radova danas od 11.00 do 12.00 sati doći će do dvije 15-minutne obustave prometa na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive).

Zbog radova na izgradnji traka za spora vozila danas i sutra izvodit će se radovi na dionici magistralnog puta M-18 Čevljanovići-Nišići (u dužini od 300 m). Za vrijeme radova prometovat će se naizmjenično-jednim trakom (regulacija semaforima).

Zbog sanacijskih radova na magistralnom putu Mostar- Čitluk (Kobilovača), prometuje se jednim trakom naizmjenično, uz regulaciju semaforima.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tjekom dana prometuje se naizmjenično, jednim trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova prometuje se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije