Filozofski fakultet i Splitsko-dalmatinska županija

Povjerenje i suradnja - obostrani interes

20.04.2016.
u 11:00

Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru posjetilo je izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije predvođeno županom Zlatkom Ževrnjom, gdje su, uz njega, bili i direktori najutjecajnijih medija te županije.

Obostrano zadovoljstvo

Na radost mnogobrojnih studenata koji dolaze iz ove hrvatske županije, a koji svoje akademsko zvanje stječu na Filozofskom fakultetu, potpisan je sporazum o suradnji između Filozofskog fakulteta i najutjecajnijih medija u Splitsko-dalmatinskoj županiji koji će studentima omogućiti u medijima potpisnicima imati uvjete za realizaciju prakse i praktičnog rada. Dekan Filozofskog fakulteta Zoran Tomić potpisao je sporazum s direktorima Radio Dalmacije Hrvojem Turićem, portala Dalmacija News Mariom Tomasovićem, Radio Totalni FM Markom Anićem i direktoricom TV Jadrana Ivonom Čikeš Županović. Dekan Zoran Tomić naglasio je kako je jedan od povoda sporazuma isporučiti vijesti sa Sveučilišta u Dalmaciju. “Želimo omogućiti našim studentima preko ljeta obaviti praksu i suradnju s vodećim medijima Splitsko-dalmatinske županije i južne Hrvatske. Sporazum smatramo organizacijskim doprinosom Filozofskog fakulteta, ali i cjelokupnog društva našim studentima koji su nam dali povjerenje da ih školujemo, a ne dolaze iz Mostara i BiH”, kazao je Tomić. Uz obostrano uvažavanje i povjerenje, vidljivo je bilo zadovoljstvo potpisanim ugovorom, vjerujući u stečeno znanje studenata na našem fakultetu, svjesni potrebe za usavršavanjem, stjecanjem iskustava u svojim profesijama, znanju i vještinama.

Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja naglasio je važnost ovoga događaja. “Mi u Dalmaciji potpuno razumijemo naše sunarodnjake u Hercegovini te podržavamo i grad Mostar i ovo Sveučilište koliko god možemo i uvijek ćemo to raditi”, istaknuo je Ževrnja. Nakon potpisivanja sporazuma, župan Ževrnja održao je zanimljivo predavanje studentima o temi “Iskustva Splitsko-dalmatinske županije u prekograničnoj suradnji sa županijama FBiH”.

“Obveza i pravo koje nam nitko ne može osporiti, kako središnjoj vlasti tako i nama iz županija i gradova, je povezivati se i pomagati u svim sferama društva, posebice na području gospodarstva.

Naša županija ima velika iskustva u radu na europskim fondovima i mi ih želimo podijeliti s našim sunarodnjacima u Hercegovini”, rekao je župan Ževrnja.

Uvjeti na Sveučilištu

Budući da je na Filozofskom fakultetu pokrenuta inicijativa o osnivanju Udruge studenata iz Republike Hrvatske koji studiraju na Sveučilištu u Mostaru, nazočnima se u ime Inicijativnoga odbora obratio Rudolf Tuna koji je kazao kako je glavni cilj udruge “poboljšanje uvjeta života i studiranja u Mostaru te povezivanje studenata”.

Nakon nedavnog posjeta predsjednice Republike Hrvatske, ovaj je još jednom potvrdio kako je Sveučilište u Mostaru od iznimnog značaja ne samo za Hrvate u Bosni i Hercegovini nego i za građane Republike Hrvatske. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?