Srednjo-bosanska županija

Povoljnija epidemiološka situacija, cijepljeno 5887 osoba

11.05.2021.
u 13:40

Ministar zdravstva i socijalne politike u Vladi Srednjo-bosanske županije (SBŽ) Anto Matić nakon današnje sjednice Vlade SBŽ govorio je o aktualnoj epidemiološkoj situaciji u toj županiji, a koja je dosta povoljnija nego prethodnih mjeseci.
“U posljednjih nekoliko tjedana imamo određeno rasterećenje bolničkih kapaciteta. Ukupno je u SBŽ 110 osoba koje su pozitivne na COVID-19, od čega je njih 60 hospitalizirano. Od početka pandemije testirano je skoro 40 tisuća osoba.”, rekao je ministar Matić istaknuvši:

“Od početka pandemije Srednjo-bosanska županija dobila je ukupno 7546 cjepiva. Od toga je u jednoj dozi cijepljeno 4228 osoba, a u dvije doze 1659 osoba. Sudeći prema najavama s viših razina vlasti, u SBŽ bi uskoro trebali stići novih 5000 doza cjepiva. Prioriteti u cijepljenju su osobe starije od 65 godina i ugrožene skupine.”

Podsjetit ćemo, kada je u pitanju funkcioniranje zdravstvenog sustava u našoj županiji, Vlada Srednjo-bosanske županije je u travnju pomogla radnike u zdravstvu potpisivanjem novog kolektivnog ugovora za što je izdvojeno 2,5 milijuna KM više na godišnjoj razini. Ovim kolektivnim ugovorom uposlenici u zdravstvu imaju između 50 i 60 KM veće plaće svaki mjesec.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?