Sarajevo

Povratak Francuske u sastav EUFOR-a

14.11.2018.
u 18:28

Povodom povratka Francuske u sastav EUFOR-a, kao zemlje sudionice u misiji nakon njenog odlaska prije tri godine, danas je u sarajevskoj bazi Butmir priređena svečanost dizanja zastave.

Svečanosti su prisustvovali veleposlanik Francuske u BiH Guillaume Rousson, komandant EUFOR-a general bojnik Martin Dorfer, komandantica NATO stožera u Sarajevu brigadna generalica Marti J. Bissell i francuski policijski ataše u BiH brigadir Jean-François Caparos.

General Dorfer je pozdravio povratak Francuske u EUFOR kazavši da s radošću danas dižu zastavu da bi proslavili povratak i poželjeli dobrodošlicu Francuskoj u EUFOR, čime se broj zemalja sudionica u misiji povećava sa 18 na 19.

To je još jedan važan korak u povjesti EUFOR-a nakon što je prošli tjedan Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda produžilo mandat EUFOR-a, što ukazuje na kontinuiranu posvećenost UN i EU Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz EUFOR-a.

- Pozdravljamo povratak Francuske kao značajan dodatni doprinos onome koji daju sve zemlje u sastavu EUFOR-a i veoma se radujemo budućem zajedničkom radu s novim kolegom pod zajedničkim sloganom "jedna misija, jedan tim" - zaključio je Dorfer.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?