NEPRISTUPAČAN TEREN

Požar iz BiH prešao na hrvatski teritorij, poslani kanaderi

Foto: MORH
1/2
09.09.2020.
u 19:28

Problem vatrogascima stvara to što se radi o močvarnom području na koje se teško ulazi

Dva kanadera iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažirana su u srijedu u gašenju požara na području Metkovića u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, izvijestilo je Ministarstvo obrane.

Radi se o požaru koji je iz BiH jučer poslijepodne prešao na hrvatski teritorij, a problem vatrogascima stvara to što se radi o močvarnom području na koje se teško ulazi. Stoga je potrebna pomoć kanadera koji su podignuti kako bi se vatra koja ori na većem području do večeras stavila pod kontrolu, javlja Dubrovački dnevnik.

Foto: MORH

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 41 požara (19 u Šibensko-kninskoj, 16 u Splitsko-dalmatinskoj, četiri u Zadarskoj te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj i Ličko-senjskoj županiji). Sveukupno su zračne protupožarne snage u akcijama gašenja požara ostvarile oko 240 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 7300 tona vode te je helikopterom Mi-8 MTV1 prevezeno 26 vatrogasaca i 15 tona vode i opreme do požarišta.

Uz gašenje požara provedena su i 24 protupožarna izviđanja s protupožarnim avionima u županijama priobalja, dok je u izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara tim besposadnih zrakoplovnih sustava "Orbiter 3B" bio angažiran 12 puta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije