Jusko s izaslanstvom EBRD-a

Pozdravljene aktivnosti koje BiH radi u oblasti promet

jusko EBRD
15.03.2017.
u 10:51

Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko, sa suradnicima, u utorak je razgovarao s izaslanstvom Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) koju je predvodio direktor za zapadni Balkan Holger Muent.

Na sastanku je konstatiran iskorak koji je BiH napravila usvajanjem Okvirne prometne strategije, čime je otvorena mogućnost BiH za korištenje sredstava međunarodnih financijskih institucija, uključujući i EBRD.

Fokus razgovora stavljen je na značaj Koridora Vc, odnosno povezanosti BiH sa zemljama u okruženju, značaj implementacije "soft" mjera, procesa digitalizacije, kao i projekt brze ceste Beograd - Sarajevo.

Predstavnici Ministarstva upoznali su izaslanstvo EBRD-a o aktivnostima u procesu digitalizacije, napominjući da će u narednom razdoblju biti raspisan međunarodni natječaj. Također, u kontekstu ispunjavanja "soft" mjera, konstatiran je napredak Bosne i Hercegovine u aktivnostima koje se odnose na pregovore između BiH i Republike Hrvatske o graničnim prijelazima na Koridoru Vc za željeznički promet.

EBRD je pozdravio aktivnosti koje BiH radi u oblasti promet, a na osnovu kojih se dodjeljuju grant sredstva po osnovu aplikacija BiH Investicionom okviru za zapadni Balkan (WBIF).

Projekti koji su kandidirani kroz Investicioni okvir za zapadni Balkan (WBIF) 17. runda tehnička pomoć (TA), a koji se nalaze na Koridoru Vc su: Mostar Jug - Buna, Nemila - Zenica sjever i financijsko upravljanje i nadzor na projektu na dionici Koridora Vc, što podrazumijeva Svilaj - Odžak, granični prijelaz Svilaj i most Svilaj, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije