Inicijativa

Praksa u tvrtkama, plasiranje proizvoda na tržište i zarada

07.05.2019.
u 10:16

Općinsko vijeće Sanskoga Mosta usvojilo je inicijativu o utemeljenju učeničkih zadruga. Inicijativa je upućena Ministarstvu obrazovanja USŽ-a, a prema riječima načelnika općine Farisa Hasanbegovića, poduprlo ju je Općinsko vijeće, a cilj svega je učenike što bolje osposobiti za tržište rada po okončanju školovanja. Već godinama u Sanskome Mostu postoji praksa da učenici koji se školuju za određena stručna zanimanja stječu samo teorijska znanja, a da se po okončanju obrazovanja ne mogu ravnopravno uključiti u tržišnu utakmicu. Cilj je učenicima osigurati praktičnu nastavu, ali i omogućiti ekonomsko osnaživanje škola. Tako bi se uspostavila bolja suradnja s gospodarskim kolektivima. U zadrugama će učenicima biti omogućeno da za vrijeme školovanja obavljaju praksu i stječu određena znanja i vještine, radom u nekoj od tvrtki koje se bave proizvodnom

djelatnošću, a velik broj njih je već iskazao zanimanje. Nekim školama će se omogućiti i da svoje proizvode plasiraju na tržište i tako steknu stanovitu zaradu. Premda je zakon o učeničkim zadrugama usvojen prije nekoliko godina, one do danas nisu zaživjele.

Ključne riječi
st

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?