Reis-ul-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović

Praštajmo jedni drugima jer to učvršćuje veze među narodima

husein efendija kavazovic,portal (1)
Foto: Boris Ščitar/VLM
27.07.2014.
u 08:51

Ne može zajednica biti sigurna ako se u njoj gazi ljudsko dostojanstvo

Živimo u uvjetima ozbiljne socijalne krize. Veliki broj naših ljudi ostao je bez ikakvih materijalnih sredstava za život, a mnogi i bez vlastitog doma. Oni su sada ispit naše savjesti, poručio je jučer u bajramskoj čestitki reis-ul-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović. Kako je kazao, u nedjelju s akšam-namazom ispratit će se mjesec ramazan.

Iskrenost i strpljivost

“U trideset dana posta trudili smo se da našim obredima: namazom, postom, milodarom..., postignemo Alahovu milost i oprost. U vjeri se iznad svega mjeri iskren odnos prema sebi, prema drugima i prema Bogu. Alah savršeno zna sve naše postupke, sve što krijemo i sve što pokazujemo. Postom nas Svevišnji Bog poučava iskrenosti, strpljivosti, pristojnosti, umjerenosti i, nadasve, skrušenosti”, kazao je Kavazović. Prema njegovim riječima, poslanik je često isticao važnost obavljanja namaza, davanja milodara, čistoće tijela, dobrih odnosa među supružnicima i susjedima te važnost brige za ljude općenito. “Ove pobrojane obveze čine nam se danas još i aktualnijima. - Ne može zajednica biti sigurna ako se u njoj gazi ljudsko dostojanstvo, ugrožavaju životi i imovina ljudi”, poručio je Kavazović.

On je pozvao na sklapanje prijateljstava gdje god je to moguće. “Zalažimo se za istinu kada vidimo da se želi nametnuti laž. Izbjegavajmo svađe i prepirke oko onoga u čemu nema koristi, a u čemu je šteta očita.

Važnost obitelji i prijatelja

Praštajmo jedni drugima jer to učvršćuje veze među ljudima i narodima”, kazao je Kavazović. Reis-ul-ulema je uputio čestitku svima, muslimanima i muslimankama u domovini BiH i Sandžaku, u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i dijaspori te zaželio sretne bajramske blagdane. “Provedimo ih onako kako je to u našoj tradiciji, s obitelji, rodbinom i prijateljima.Bajram šerif mubarek olsun!”, poručio je reis-ul-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?