Mektićev prijedlog

Pred Vijećem ministara BiH prijedlog da se Stanić imenuje za direktora SIPA-e

sipa
21.10.2015.
u 17:39

U Generalno tajništvo Vijeća ministara BiH stigao je prijedlog ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH Dragana Mektića da za direktora Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH bude imenovan Perica Stanić, rekao je Srni izvor iz Vijeća ministara BiH.

Izvor nije mogao reći hoće li se Mektićev prijedlog naći na sutrašnjoj sjednici Vijeća ministara BiH. Mektić je za BN televiziji rekao da je Vijeću ministara BiH predložio da imenuje Stanića za direktora SIPA-e. 

"Nakon provedene procedure, pošto mi je Neovisni odbor dostavio popis s pet potencijalnih kandidata, ja sam u skladu sa zakonskim ovlastima predsjedavajućem i generalnom tajniku Vijeća ministara BiH poslao prijedlog da za direktora SIPA-e imenuje Stanića kako bi se to imenovanje našlo na prvoj idućoj sjednici Vijeća ministara BiH", pojasnio je Mektić. 

Mektić je ranije rekao da će prilikom imenovanja direktora SIPA-e ispoštovati zakon koji kaže da se direktor može imenovati s popisa uspješnih kandidata. On je naveo kako je važna profesionalna karijera, odnosno, policijski poslovi koji su kandidati obavljali do sada, i da će se na osnovu toga opredijeliti za najboljeg kandidata, od koga očekuje da odgovori sigurnosnim izazovima i da se strogo drži profesionalnih standarda i kriterija. 

Neovisni odbor Parlamentarne skupštine BiH, nakon obavljenog intervjua i utvrđivanja rang–liste, 13. listopada je uputio Mektiću rang-listu uspješnih kandidata za poziciju direktora SIPA-e. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije