VSTV bez odluke o sucima u Čitluku

Predmeti stoje u kutijama, procesi blokirani do daljnjeg

10.03.2017.
u 07:00

Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće (VSTV) BiH još uvijek nije donijelo odluku o imenovanju sudaca u Općinski sud Čitluk. Posljedice takvog stanja za ovu općinu su ogromne, a ogledaju se u tome da su svi predmeti s prostora Čitluka trenutačno u blokadi.

Još nema odluke

- Trenutačno stanje je takvo da su svi predmeti u kutijama već dulje vrijeme, Sud u Mostaru ne prima predmete s prostora općine Čitluk jer sada ova općina ima svoj sud. Ali taj sud još nije počeo raditi, tako da je sve blokirano, rekli su nam naši sugovornici iz Čitluka. Iako se očekivalo kako će VSTV BiH na jučerašnjoj sjednici imenovati nove suce u Općinski sud Čitluk, to se nije dogodilo.

Podsjećamo, ranijom odlukom je VSTV BiH imenovao u čitlučki sud dvije sutkinje iz reda bošnjačkoga naroda, jednu iz reda srpskog naroda te jednu iz reda hrvatskog naroda, čime je prekršio ustavne i zakonske odredbe te je bio prisiljen ovu odluku povući. Sada se čekaju nova imenovanja koja će biti u skladu s nacionalnom strukturom Čitluka.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije