sastanak

Predsjedatelj Zvizdić razgovarao s veleposlanikom Azerbejdžana za BiH

sastanak
24.06.2016.
u 17:04

 Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić danas je u Sarajevu razgovarao sa nerezidentnim veleposlanikom Azerbejdžana za BiH Eldarom Humbatoglu Hasanovim o suradnji dviju zemalja i mogućnostima za poboljšanje uslova za investiranje u Bosnu i Hercegovinu.

U odnosima Bosne i Hercegovine i Azerbejdžana nema otvorenih pitanja, a obje strane su zainteresirane za jaču ekonomsku suradnju, rečeno je tijekom sastanka.

Bosna i Hercegovina, prema riječima predsjedatelja Zvizdića, ima spremne projekte u oblastima energetike, transporta, poljoprivrede te metalske, drvne i namjenske industrije. Investicije mogu početi odmah, kroz različite modele.

Veleposlanik Hasanov je rekao da su azerbejdžanski investitori zainteresirani za ulaganja u navedene oblasti, o čemu će biti razgovora u idućem razdoblju.

Predsjedatelja Zvizdića informirao je o aktuelnim azerbejdžanskim investicijama koje se odnose na izgradnju tvrtke za preradu voća i povrća "Bosanka" u Doboju, te tvrtke za preradu krompira u Srebrenici.

Najavio je da bi službeno otvaranje ove tvrtke trebalo biti upriličeno prilikom posjete azerbejdžanskog predsjednika Ilhada Alijeva Bosni i Hercegovini.

Predsjedatelj Zvizdić je pozdravio najavljenu posjetu predsjednika Azerbejdžana, tijekom koje se očekuje potpisivanje više međudržavnih ugovora s ciljem olakšanja suradnje. Također, izrazio je nadu da će tom prilikom u BiH doći i delegacija azerbejdžanskih privrednika.

Veleposlanik Hasanov je predsjedatelju Zvizdiću prenio poziv premijera Artura Rasizadea da posjeti Azerbejdžan, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije