RIM

Predsjedateljica Krišto posjetila Papinski hrvatski zavod svetog Jeronima

03.04.2023.
u 16:02

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto tijekom boravka u Vatikanu posjetila je Papinski hrvatski zavod svetog Jeronima u Rimu, gdje je razgovarala s rektorom velečasnim Markom Đurinom. 

Rektor Đurin je informirao predsjedateljicu Krišto o radu Zavoda, koji već više od stoljeća radi na obrazovanju hrvatskog katoličkog svećenstva. Dodao je da su tijekom ožujka 2023. godine završeni radovi obnove pročelja, vanjskih i unutarnjih fasada te terasa zgrade sjedišta Papinskog hrvatskog zavoda svetog Jeronima, zgrade koja je spomenik kulture pod zaštitom Grada Rima i države Italije. 

Predsjedateljica Krišto je obišla zgradu Zavoda, ukrašenu djelima poznatih hrvatskih umjetnika Ivana Meštrovića i Joze Kljakovića i crkvu Svetog Jeronima. 

Predsjedateljica Krišto je izrazila divljenje i štovanje radu rektora Đurina i Zavoda koji ima povijesnu važnost i vrijednost, i kao crkva i kao obrazovna institucija, za cijeli hrvatski narod, a posebice za hrvatske hodočasnike u Rimu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije