OBLJETNICA U OKUČANIMA

Predsjednica: 'Bljesak' je najavio krunu svih operacija - Oluju

Kolinda Grabar-Kitarović
Davor Javorović/Pixsell
01.05.2017.
u 16:45

U operaciji 'Bljesak' hrvatske oružane snage su u nešto više od 30 sati oslobodile 500 četvornih kilometara teritorija pod okupacijom koja je sjekla istočnu i zapadnu Slavoniju

Hrvatska predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u ponedjeljak u Okučanima da je operacija Bljesak bila iznimno bitna jer je ponovno uspostavila prometnu komunikaciju između istočne i zapadne Slavnije, te je kao krunu svih operacija najavila "Oluju".

Predsjednica je naglasila kako joj je iznimno drago biti u Okučanima, na obilježavanju 22. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Bljesak" kojom hrvatske oružane snage u nešto više od 30 sati oslobodile 500 četvornih kilometara teritorija pod okupacijom koja je sjekla istočnu i zapadnu Slavoniju, jer presijecala autocestu i željezničku prugu.

"Ta je operacija bila iznimno bitna, jer je najavila krunu svih operacija, a to je 'Oluja' koja je oslobodila veliki dio teritorija i stvorila pretpostavke za mirnu reintegraciju", poručila je Grabar Kitarović.

Čestitala je pritom svima koji su sudjelovali u operaciji "Bljesak", prisjetivši se svih poginulih branitelja.

Uz predsjednicu, na obljetnici su sudjelovali premijer Andrej Plenković, brojni ministri, pripadnici braniteljskih udruga, počasnih postrojbi i građani.
 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?