Sarajevo

Predsjednik FBiH Marinko Čavara razgovarao s Spyridonom Flogaitisom

28.10.2020.
u 15:50

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara danas je u Sarajevu razgovarao s direktorom Upravnog odbora Europske organizacije za javno pravo (EPLO) Spyridonom Flogaitisom.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima EPLO-a u Federaciji BiH i BiH, pri čemu je direktor Flogaitis istaknuo kako EPLO ima za cilj stvaranje i širenje znanja u oblasti javnog prava i promocije europskih vrijednosti.

„EPLO provodi značajan broj projekata tehničke suradnje koji pomažu vladama i institucijama diljem svijeta u promoviranju vladavine zakona, pravosuđa, reforme javne uprave, regulatornih i zakonodavnih reformi, ljudskih prava, te procesa demokracije. Naš cilj je obnoviti vidljivost EPLO-a u BiH i biti aktivni suradnik i potpora BiH u borbi protiv korupcije i jačanju vladavine prava“, kazao je  Flogaitis.

Predsjednik Federacije BiH istaknuo je kako je pravna država temelj razvitka svakog društva i svake države, te jedan od osnovnih preduvjeta za članstvo u Europskoj uniji. Također, kazao je kako je uloga EPLO-a u Federaciji BiH i BiH uistinu značajna, jer doprinosi jačanju demokracije i  razvoju modernih i efikasnih javnih uprava.

Na koncu sastanka, iskazana je obostrana spremnost za suradnju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije