Podmilačje

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara na proslavi blagdana sv. Ivana Krstitelja

24.06.2019.
u 11:58

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara u nedjelju je nazočio misi uočnici blagdana sv. Ivana Krstitelja, koja je održana toga dana u Podmilačju kod Jajca.
 
Svetu misu i molitvu za bolesnike predvodio je vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kardinal Puljić, koji je istaknuo kako je osnovna poruka sv. Ivana Krstitelja da čuvamo i gradimo mir.
 
-Često se pitamo šta bi sv. Ivan danas rekao nama, što da činimo, kojim putem da idemo. Nama, biskupima i svećenicima, rekao bi nam je Isus dao zadatak i poslanje Evanđelje naviještati, te da je naše poslanje jedinstvo Crkve i naroda u vjeri.  Znao je da nam treba hrabrosti u naviještanju istine i ljubavi, a nema ljubavi bez spremnosti na služnost. Živimo u društvu u kojem briga za čovjeka nije na prvom mjestu, već interes, i to ne samo kod nas, već i u cijelom svijetu. Doktorima, policajcima, vojnicima, direktorima, poduzetnicima, političarima i, u konačnici, svima nama, sv. Ivan bi kazao da trebamo časno i pošteno obavljati svoj posao, svoju dužnost, te osigurati da se svaki čovjek ostvari u pravim stvarima i dostojanstvu. Glavna uloga sv. Ivana je bila pokazati Isusa. Ponesite tu Isusovu ljubav u svoje kuće i obitelji, istjerajte svaku mržnju, zloću, zavist, oholost, kako bi Božja ljubav vladala u vašim srcima i u vašim obiteljima. Svi smo mi kao kršćani pozvani pokazati Isusa svojim životom, stavom i primjerom, i neka oni koji s nama žive, a nisu katolici, neka istinski, s poštovanjem, gledaju kako znamo svoje voljeti, a tuđe poštivati. I neka to liječi ovo bolesno javno mnijenje, da mi to mnijenje javno ozdravimo zdravim stavovima, moralnim načelima, dostojanstvom čovjeka i ljudskim pravima, kazao je kardinal Puljić.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije