Izetbegović primio Assafa

Predsjednik Palestine pozvao Izetbegovića u što skoriji posjet Jerusalemu

Palestinci
29.03.2016.
u 17:21

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je u posjet predsjednika Upravnog odbora Palestinske novinske agencije WAFA i supervizora Javnog servisa Palestine (Palestinian Broadcasting Corporation) Ahmeda Assafa. On je Izetbegoviću uručio pozdravno pismo predsjednika Palestine Mahmouda Abbasa, koji ga je pozvao u što skoriji posjet Jerusalemu.

Tijekom razgovora Assaf je informirao predsjedatelja Predsjedništva BiH o obnovi mirovnog procesa kroz tzv. „francusku inicijativu“, kojoj podršku daju EU, kao i zemlje Arapske lige i OIC, putem održavanja novog mirovnog skupa posvećenog rješavanju “palestinskog pitanja”.

Dodao je da je cilj inicijative stvaranje komiteta za mirovni proces, koji bi odnose između dviju država, Palestine i Izraela, riješio na osnovu međunarodnog prava i važećih UN rezolucija u razumnom vremenskom roku, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Izetbegović je zaključio da samo pregovori, koliko god mukotrpni i dugotrajni bili, mogu donijeti mirno i trajno rješenje, izrazivši nadu da će novi napori uroditi plodom.

U Palestinskom izaslanstvu bio je i veleposlanik Palestine Rezeq N. M. Namoora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?