Predrag Čović

Predsjednik Vlade ŽZH u radnom posjetu Ljubuškom

14.04.2023.
u 09:00

Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) Predrag Čović boravio je u radnom posjetu Ministarstvu financija, Ministarstvu unutarnjih poslova i Upravi za geodetske i imovinsko pravne poslove Županije Zapadnohercegovačke u Ljubuškom.

Na sastanku u Ministarstvu financija, kojem su pored ministra Tonija Kraljevića nazočili šef računovodstva u Sektoru za riznicu Ivica Gavran te savjetnica za poslove i pripremu izvršenja Proračuna Blagica Leko, ministar Kraljević je izvijestio Čović o podmirenim dugovanjima prema Poreznoj upravi i podmirenim sudskim presudama do 2020. godine.

Istaknuo je kako su povećana socijalna davanja, s posebnim naglaskom na odgovornost u trošenju proračunskih sredstava, čime je stabiliziran županijski proračun, priopćeno je iz Vlade ŽZH.

Ministar Bebek upoznao je predsjednika Vlade s radom i ustrojem Ministarstva unutarnjih poslova, nakon čega ga je izvijestio o sigurnosnoj situaciji u Županiji, koja je trenutno zadovoljavajuća.

Ovom prigodom ministar je gostima predstavio projekt edukacijsko-obučnog centra, a riječ je o projektu Vlade ŽZH vrijednom oko 7,5 milijuna KM. Kompleks se prostire na 14.000 metara četvornih, a po svom završetku predstavljat će jedan od najmodernijih objekata te vrste u regiji.

Nakon posjeta ministarstvima, Predrag Čović održao je sastanak s ravnateljem Uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove ŽZH u prostorijama Uprave. Ravnatelj Markan Zelić upoznao je predsjednika Vlade s radom, organizacijskom strukturom i budućim planovima i ciljevima Uprave.

Posebno je istaknuo projekt uspostava novih zemljišnih knjiga, koji se trenutno provodi za Grad Široki Brijeg, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije