5. redovita sjednica

Predsjedništvo BiH danas je ipak zasjedalo: Ovo su odluke koje su donijeli

20.08.2019.
u 17:36

Iako je otkazana redovita sjednica Predsjedništva BiH na kojoj se danas trebalo raspravljati o Godišnjem nacionalnom planu za NATO, članovi Predsjedništva BiH održali su 5. redovitu sjednicu i usvojili nekoliko odluka.

Predsjedništvo BiH usvojilo je Platformu za nastup izaslanstva BiH na Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda za ciklus zasjedanja 2019/2020, uključujući generalnu debatu Generalne skupštine UN-a, koja se održava od 24. do 30. rujna 2019., prenosi Klix.ba. 

Predsjedništvo BiH je upoznato sa usuglašenim Nacrtom rezolucije o obilježavanju 75. godišnjice UN. Predsjedništvo BiH, i ovom prilikom potvrđuje svoju posvećenost ciljevima i principima Povelje UN i svoje opredjeljenje za promoviranje i jačanje multilateralizma.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv generalnog tajnika UN za pridruživanje članova Predsjedništva BiH klubu lidera Circle of Leadership, koji će biti nositelj aktivnosti u sprječavanju seksualne eksploatacije i zlostavljanja.

Predsjedništvo BiH je usvojilo Izvјеšće o izvršenju proračuna instituciја BiH i međunarodnih оbvеzа Bоsnе i Hеrcеgоvinе zа 2018. gоdinu i on će biti dostavljen u Parlamentarnu skupštinu BiH na usvajanje.

Predsjedništvo BiH je usvojilo Zaključak u kojem traži od Vijeća ministara BiH da u roku od 30 dana osigura 3 milijuna KM za dovršenje graničnog prijelaza Bratunac-Ljubovija. 

Predsjedništvo BiH je prihvatilo Sporazum o financiranju i projektu između Bosne i Hercegovine (koju predstavlja Ministarstvo financija i trezora) i Republike Srpske (koju predstavlja Ministarstvo financija) i grada Gradiška („Agencija za izvršenje projekta“), koji predstavlja gradonačelnik i KfW-a, Frankfurt na Majni, u iznosu od 3.800.000,00 eura – Prikupljanje i tretman otpadnih voda Gradiška.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo Amandman broj 2 na Ugovor o financiranju između Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Europske investicijske banke, zaključen 13. listopada 2011. godine u Luxembourgu i 27. listopada 2011. godine u Sarajevu, i naknadno izmijenjen Amandmanom broj 1 na Ugovor o financiranju /Hitna pomoć u slučaju poplava i prevencija A-Fi 31.529.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo Protokol o suradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Crne Gore u traženju nestalih osoba.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Dodatnog protokola 7 o rješavanju sporova Sporazumu o izmjeni i pristupanju Srednjo europskom sporazumu o slobodnoj trgovini (CEFTA 2006).

Predsjedništvo BiH je odobrilo zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva prometa i veza BiH i Razvojnog programa UN (UNDP).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije