Sarajevo

Predsjedništvo BiH primilo političke ravnatelje iz zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira

predsjedništvo
02.12.2015.
u 14:16

Članovi Predsjedništva informirali su političke ravnatelje o trenutačnoj situaciji u BiH, o poduzetim koracima i izazovima u pogledu napretka, te kako dalje unaprijediti reformski program koji stoji pred BiH. Istaknuli su predanost poticanju održivog, učinkovitog i stabilnog gospodarskog rasta i postizanju pravednog društvenog okruženja kroz funkcionalne demokratske institucije, što je i potvrđeno u Reformskoj agendi BiH 2015-2018. usvojenoj na svim razinama vlasti.

Predsjedništvo BiH zagovara ozračje uzajamnog poštovanja i tolerancije, te želi djelovati proaktivno u postizanju strateških ciljeva, kojima bi se osnažili mir, stabilnost i napredak, kako u BiH, tako i u cijeloj regiji Zapadnog Balkana, kazali su članovi Predsjedništva. Ohrabreni iskazanom spremnošću Predsjedništva BiH da pristupi provedbi zacrtanih reformi, članovi Upravnog odbora su pohvalili bh. napredak na europskom putu. Također, složili su se s članovima Predsjedništva BiH da fokus treba da bude na rješavanju socioekonomskih pitanja i vladavini prava, te istakli da vjeruju u europsku budućnost Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je, između ostalog, razgovarano o mehanizmu koordinacije, te kako ga učiniti što funkcionalnijim u procesu EU integriranja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?