sjednica

Predsjedništvo BiH sutra o aktivnostima u procesu europskih integracija

Predsjedništvo BiH
22.08.2017.
u 13:55

 Predsjedništvo Bosne i Hercegovine sutra će na sjednici u Sarajevu razmatrati Izvještaj Vijeća ministara BiH o aktivnostima u okviru procesa europskih integracija BiH, Izvještaj o realizaciji aktivnosti vezanih za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo (MAP) te prijedlog odluke o ratifikaciji Sporazuma o saradnji između Vijeća ministara i Vlade Crne Gore u procesu pristupanja Europskoj uniji (EU).

Također, na dnevnom redu naći će se i prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Islamske Republike Pakistan o uzajamnom ukidanju viza za nositelje diplomatskih i službenih pasoše te Sporazuma o suradnji između Vijeća ministara BiH i Vijeća ministara Republike Albanije u procesu pristupanja EU.

Članovi Predsjedništva će raspravljati i o prijedlogu odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za Sporazum o zajmu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za projekt jačanja bankarskog sektora te  Sporazumu o gospodarsko-tehničkoj suradnji za bespovratnu pomoć između Vijeća ministara i Vlade Narodne Republike Kine.

Također, razgovarat će i o Sporazumu o financiranju za program Interreg V-B Jadransko-jonski između EU, BiH i Italije. 

Na sjednici će biti riječi i o Memorandumu o razumijevanju između Republike Hrvatske, BiH i Crne Gore o provođenju "Interreg IPA programa prekogranične suradnje između Hrvatske, BiH i Crne Gore 2014. - 2020 te prijedlogu odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za Sporazum o suradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Islamske Republike Pakistan u borbi protiv međunarodnog kriminala, terorizma, ilegalne trgovine narkoticima i organiziranog kriminala.

Dnevni red će još, između ostalog, uključivati i prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora zbog zaključivanja Sporazuma između BiH i Kanade o razmjeni i obostranoj zaštiti tajnih podataka te ratifikaciju Ugovora o financiranju (Bolnica u Republici Srpskoj - B) između BiH i RS-a i Europske investicijske banke, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?