ŠIROKI BRIJEG

Predstavljen Prijedlog strategije razvoja ZHŽ za razdoblje 2021.-2027.

11.12.2020.
u 21:20

Prijedlog strategije razvoja Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) za razdoblje 2021.-2027. godine predstavljen je u petak u Širokom Brijegu na sastanku Vijeća za razvojno planiranje i upravljanje razvojem ZHŽ-a.

Ravnatelj Ureda za europske integracije ZHŽ-a Ivan Jurilj predstavio je članovima Vijeća viziju, strateške pravce i strateške ciljeve koji su planirani za razdoblje 2021.-2027. godine, a nakon što je Vijeće Prijedlog strategije podržalo, slijedi njegova daljnja zakonska procedura - dostavljanje Vladi na utvrđivanje, a potom i skupštinsko usvajanje, priopćio je Ured Vlade ZHŽ-a za europske integracije.

Ured Vlade ZHŽ-a za europske integracije nositelj je procesa izrade Strategije razvoja, uz podršku UNDP-a, odnosno projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP) koji je pokrenut 2008. godine kao zajednički projekt Vlade Švicarske i UNDP-a u Bosni i Hercegovini, s ciljem harmonizacije integriranog i inkluzivnog strateškog planiranja na lokalnoj razini.

Sudionici u procesu izrade strategije su Vijeće za razvojno planiranje i upravljanje razvojem, Županijski odbor za razvoj, sektorski razvojni odbori, tematske radne skupine, skupštinski odbori i vanjski suradnici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?