sastanak političara i dužnosnika eu i sad-a

U Neumu počeli pregovori o izmjenama izbornog zakonodavstva

N1
27.01.2022.
u 18:52

Večeras će biti održana zajednička večera svih sudionika, dok će pregovori službeno početi sutra.

Razgovori i pregovori o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine nastavljaju se od petka u Neumu.

U tijeku je radna večera na kojoj sudjeluju predstavnici HDZ-a predvođeni Draganom Čovićem, predstavnici SDA Bakir Izetbegović i Šefik Džaferović, američki i europski posrednici Matthew Palmer i Angelina Eichhorst, austrijski diplomat Johann Sattler i predstavnici OESS-a.

Pored njih, na pregovore je stigao je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, kao i Denis Zvizdić uime stranke Narod i pravda.

Predstavnici najmanje dvije oporbene stranke iz Federacije BiH odbili su poziv u Neum.

Iz SDP-a BiH su takvu odluku pojasnili zahtjevom da se prije izborne reforme osigura deblokada rada tijela državne vlasti koju provode dužnosnici iz Republike Srpske, dok su predstavnici Naše stranke poručili kako ne žele sudjelovati u razgovorima koji ignoriraju njihove prijedloge za izmjene izbornih pravila na tragu građanske države.

U idućih nekoliko dana saznat ćemo donosi li grad na jugu zemlje toplu političku klimu i promjene, novi sporazum ili nezadovoljstvo i blokade.

Iako se problematizira mjesto održavanja pregovora, konačna potvrda dogovora, ukoliko ga bude, mora uslijediti u Parlamentu BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije