primili izaslanstvo Svjetske banke

Novaliću i Milićević predstavljen regionalni transportni projekt

19.03.2018.
u 17:10

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i ministica financija Jelka Milićević primili su danas u sjedištu Vlade Federacije BiH izaslanstvo Svjetske banke koju je predvodio regionalni potpredsjednik za Europu i Centralnu Aziju Cyril Muller.

U izaslanstvu su bili i direktorica za zemlje zapadnog Balkana Linda Van Gelder i šef ureda te međunarodne financijske institucije za BiH i Crnu Goru Emanuel Salinas, priopćeno je iz Federalne vlade.

Na dnevnom redu susreta bio je širok spektar tema, među kojima je najznačajniji nastavak suradnje Svjetske banke i Bosne i Hercegovine na provođenju projekta proračunske podrške kroz zajam za razvojnu politiku (DPL).

Gosti iz Svjetske banke su čestitali na usvajanju zakona o trošarinama i o MIO, naglasivši pri tome da su vidljivi znaci ekonomske stabilizacije koji su došli kroz provođenje mjera iz Reformske agende.

Razgovarano je i o strategiji upravljanja javnim dugom, Zakonu o doprinosima i Zakonu o porezu na dohodak i poboljšanju investicijske klime kroz projekt jednošalterskog pristupa registraciji gospodarskih subjekata.

Potpredsjednik Muller je premijeru Novaliću i ministrici Milićević ukratko predstavio regionalni transportni projekt u koji bi bilo uključeno šest zemalja zapadnog Balkana i kroz koji bi se otvorile značajne mogućnosti za unapređenje suradnje i na trgovinskom planu.

Istaknut je i problem u puštanju u rad kolektora za prečišćavanje otpadnih voda u Mostaru koji je završen, a financiran i sredstvima Svjetske banke, te istaknuto da se zajedničkim naporima što prije mora staviti u funkciju.

Premijer Novalić je zahvalio predstavnicima Svjetske banke na dosadašnjoj podršci i pomoći u provođenju mjera za stabilizaciju i unapređenje na planu ekonomske politike, izrazivši nadu da će ona biti nastavljena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije