Siniša Milić

Preminuli muškarac zaražen koronavirusom u Centru za srce u Tuzli

SRNA
08.04.2020.
u 20:38

Pedesetpetogodišnji muškarac koji je sinoć preminuo u brčanskoj bolnici od posljedica virusa korona zarazio se u Centru za srce u Tuzli, rekao je danas zapovjednik Kriznog stožera Brčko distrikta Siniša Milić.

Milić, koji je i gradonačelnik Brčkog, rekao je na konferenciji za novinare kako je preminuli po dolasku iz Centra bio smješten u poseban odjel brčanske bolnice, gdje je bio na respiratoru, javlja Srna.

On je naveo kako je sada u Brčkom registrirano 17 pozitivnih na virus korona, te kako nije riječ o porastu broja oboljelih, već o ispravci vođenja evidencije u distriktu prema uputstvima Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine na koju su ponovno evidentirani preminuli i pacijent iz Špionice.

"Kod nas se u bolnici trenutno nalazi sedam pacijenata pozitivnih na virus korona. Dva su sa težom kliničkom slikom, a pet sa srednje teškom. Oni koji su zaraženi, a nisu smješteni u bolnicu su sa lakšom kliničkom slikom i nemaju posebne simptome", pojasnio je Milić.

On je rekao kako se pod zdravstvenim nadzorom u Brčkom nalazi 1.315 osoba, nakon što ih je 12 izašlo iz izolacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije