pokop u petak

Preminuo Josip Boro, bivši načelnik općine Kiseljak i jedan od utemeljitelja HZ HB

10.12.2020.
u 16:06

Nakon duge i teške bolesti danas je preminuo bivši načelnik općine Kiseljak, Josip Boro, suprug, otac, djed....

Rođen je 27.7. 1944. u Jehovcu od oca Pere i majke Anđe. Osnovnu školu završio je na Gromiljaku, srednju poljoprivrednu u Derventi te fakultet Prirodno-matematički u Sarajevu, odsjek biologije.

U bogatoj političkoj karijeri obnašao je dužnost predsjednika Sabora ŽSB, ministra u Vladi ŽSB (ministar obrazovanja, znanosti, kulture i športa) radio u Uredu za ljudska prava u Sarajevu, bio je izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBIH, zamjenik ravnatelja Srednje škole u Kiseljaku te dugogodišnji profesor iste a 2016. godine dobitnik je Javnog priznanja ” Povelja Općine Kiseljak”, piše Centralna.ba.

Jedan je od utemeljitelja HDZ-a u Kiseljaku, obašao je i dužnost predsjednika ove stranke u dva mandata, a bio je i načelnik općine Kiseljak i to u ratnom vremenu.

Bio je jedan od utemeljitelja Hrvatske zajednice i Hrvatske republike Herceg Bosne. Komemoracija je u petak, 11. prosinca u Gradskoj vijećnici u 10 sati.
Ispraćaj Josipa Bore je u petak na groblju Podmrakovi - Gromiljak (Kiseljak) od 14 sati.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Jero
Jero
11:34 11.12.2020.

Lahka mu bila crna zemlja,ko Klopačke stjene.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije