u 65. godini života

Preminuo načelnik Zenice Husejin Smajlović, sahrana danas u Zenici

 Husejin Smajlović
22.05.2016.
u 09:33

Načelnik Zenice Husejin Smajlović preminuo je u subotu navečer u 65. godini života nakon teške bolesti sa kojom se borio proteklih mjeseci.

Tužnu vijest je za Klix.ba potvrdio Općinski odbor Stranke demokratske akcije Zenica.

Smajlović je rođen 5. veljače 1952. godine, a prije funkcije načelnika i Grdonačelnika je radio u Rudniku Zenica (1977-1980) na poslovima pripravnika, referenta i šefa Pravne službe, u SIZ stanovanja i uređenja građevinskog zemljišta Zenica (1980-1987) na poslovima referenta, šefa Pravne službe, direktora Odjela za pravne i opće poslove i zamjenika tajnika Zajednice, u Investiciono-komercijalnoj banci dd Zenica (1987-1993) na poslovima direktora sektora za pravne i opće poslove i zamjenika generalnog direktora.

Smajlović je u općini Zenica (1993 – 1994) radio na poslovima člana Izvršnog odbora Skupštine općine Zenica i tajnika Tajništva za opću upravu, u Investiciono-komercijalnoj banci dd Zenica (1994-1995) na poslovima zamjenika generalnog direktora, u Zeničko-dobojske županije (1996-2000) na poslovima tajnika Vlade Kantona, te poslije isteka raspolaganja, od prosinca 2001. godine do imenovanja na poziciju predsjedatelja Skupštine Županije, obavljao poslove direktora Instalacija dioničko društvo Zenica.

Na prvim neposrednim izborima za načelnike općina izabran za Načelnika Općine Zenica u mandatu 2004-2008. godina. Na izborima 2008. godine izabran za Načelnika Općine Zenica osvojivši najveći broj glasova u poređenju sa svim drugim kandidatima za načelnike u BiH. Na izborima 2012. godine ponovio je uspjeh ubjedljivom pobjedom nad protivkandidatima.

Zbog tempa života i poslovnih obaveza njegovo zdravstveno stanje se pogoršalo, zbog čega se liječio i van BiH.

Ove godine Smajlović nije planirao podnositi kandidaturu za načelnika grada Zenice.

Preminuo je u 64. godini iza ponoći, u svome stanu u Zenici, a u tijeku dana bit će poznato vrijeme i mjesto sahrane.

Iz Općinskog odbora SDA Zenica je priopćeno da će sahrana biti danas u 17 sati ispred Čaršijske džamije u Zenici, a ukup će se obaviti na mezarju u mjestu Obrenovci. Komemorativni skup bit će održan u velikoj sali gradske uprave Zenice u 15:30 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije