OD POSLJEDICA COVIDA

Preminuo poznati srpski glazbenik, dva puta je nastupao na Eurosongu i autor je velikog hita

07.03.2021.
u 15:42

Aleksandar Sanja Ilić, poznati srpski glazbenik i skladatelj, preminuo je u 70. godini od posljedica bolesti COVID-19, objavljeno je na Instagramu njegove grupe Balkanika. 

Ilić je rođen u Beogradu 27. ožujka 1951. godine, a osim što je bio uspješan skladatelj, po struci je bio arhitekt. Kao mladić je nastupao u grupi Vragolani, a zatim u grupi “San”.

Njegova pjesma “Halo, halo”, s kojom se natjecala grupa “Aske”, predstavljala je Jugoslaviju na natjecanju za pjesmu Eurovizije 1982. Dvije godine poslije Dado Topić i Slađana Milošević s velikim su uspjehom snimili njegovu kompoziciju “Princeza”, koja je postala i ostala hit.

Grupu Balkanika osnovao je 1998. godine, s kojom je prvi koncert održao u lipnju 2000. S “Balkanikom” je nastupao po svijetu i s tom je grupom 2018. godine predstavljao Srbiju na Eurosongu 2018. S pjesmom "Nova deca" ušli su u finale natjecanja u Lisabonu. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije