Svjetska zdravstvena organizacija

Premorenost od 2022. i službeno bolest: Stručnjaci upozoravaju na pet glavnih simptoma

umor
16.01.2020.
u 16:52

 

Premorenost poslom bit će od 2022. godine u rangu s prehladama i sličnim oboljenjima zbog kojih je potrebno posjetiti doktora, utvrditi simptome i dobiti prepisanu terapiju, odlučeno je u ponedjeljak na sastanku Svjetske zdravstvene organizacije u Ženevi.

Svjetska zdravstvena organizacija opisala je premorenost kao bolest prouzročenu kroničnim stresom na poslu. Odluka je službeno potvrđena prije dva dana nakon što je godinu dana razmatrana kao moguća opcija.

– Ovo je prvi put da se premorenost na poslu prepoznala i označila na ovaj način – rekao je glasnogovornik Tarik Jašarević.

Neki od glavnih znakova premorenosti su nedostatak sna, nestabilna stomačna probava, visok krvni tlak i loše raspoloženje.

U simptome se također ubrajaju i razmišljanje o poslu čak i izvan radnog vremena, loša koncentracija, slabija druženja s ljudima i nedostatak vremena za poslovne obveze, ali i obveze privatne prirode, prenosi Klix. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije