SIP BiH

Preuranjeno podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje

listici
05.10.2016.
u 09:46

Središnje izboro povjerenstvo BiH će u skladu s Izbornim zakonom BiH u narednim danima objavljivati preliminarne rezultate Lokalnih izbora održanih u BiH 2. listopada. 

Utvrđeni izborni rezultati će uslijediti tek, kako je priopćeno iz SIP-a, kad se objedine rezultati s redovnih biračkih mjesta, biračkih mjesta za glasovanje u odsutnosti, rezultati glasovanja iz inozemstva, putem mobilnog tima i rezultati glasovanja na nepotvrđenim glasačkim listićima, prenosi Fena. 

-Tek nakon što Središnje izboro povjerenstvo BiH objavi utvrđene izborne rezultate, subjekti navedeni u članu 5.30. stav (1) Izbornog zakona BiH mogu u roku od tri dana podnijeti zahtjev za ponovno brojanje i to isključivo pod uvjetima i na način propisan tim članom. Središnje izboro povjerenstvo BiH trenutno objavljuje preliminarne rezultate i zbog toga je preuranjeno podnositi zahtjeve za ponovno brojanje - poručuju iz SIP-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?