Jozo Bagarić

Pričuvna koalicija sklapa se svaki put u FBiH kada treba sabotirati Hrvate

12.07.2017.
u 09:00

Bliži se sezona godišnjih odmora u državnim i federalnim institucijama. Što je obilježilo prvu polovinu godine, što parlamentarci očekuju, koje su teme izazivale najviše prijepora, a koje su riješene, provjerili smo u Parlamentu, piše Večernji list BiH.

Puno posla i nepovjerenja

Svi politički prijepori stranaka u vladajućoj koaliciji najvidljiviji su na federalnoj razini. Tako je prošle godine došlo do zastoja u funkcioniranju Parlamenta FBiH zbog kojega su se nužne stvari rješavale izvanrednim zasjedanjem. Zakoni o kojima se u posljednje vrijeme najviše raspravljalo bili su oni vezani uz braniteljsku populaciju, poljoprivredu, šume, igre na sreću, energetsku učinkovitost te MIO. Bitno je još poraditi na izradi zakona o pripadnosti javnih prihoda, porezu na dohodak, gospodarskim društvima, o okolišu, radu i Zakonu o državnoj službi. Uz to, važno je i usvajanje proračuna i Zakona o izvršenju proračuna za 2018. kako bi Parlament bio funkcionalan.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?