Tuzlanska županija

Prihvaćen tekst sporazuma o utvrđivanju osnovice

30.04.2024.
u 15:31

Vlada TŽ utvrdila amandmane na prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u Tuzlanskoj županiji

Vlada Tuzlanske županije (TŽ) na izvanrednoj je sjednici utvrdila amandmane na prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u Tuzlanskoj županiji, kao i izjašnjenja na dostavljene amandmane zastupnika.

Vlada je prihvatila i tekst sporazuma o utvrđivanju osnovice za obračun plaće, najniže plaće, naknade za prehranu tijekom rada (topli obrok) i naknade za korištenje godišnjeg odmora (regresa) za sve državne službenike i namještenike u županijskim tijelima državne službe i sudske vlasti Tuzlanske županije u 2024. godini, koji će se zaključiti između Vlade Tuzlanske županije i Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u tijelima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Također, imajući u vidu nužnost obračuna plaće za travanj, uz dogovoreno povećanje za zaposlenike u oblasti visokog obrazovanja, Vlada je dala suglasnost na pravilnik o izmjeni pravilnika o skupinama poslova i zadataka, uvjetima za njihovo obavljanje i okvirnim koeficijentima za obračun plaća u javnim ustanovama visokog obrazovanja.

Imajući u vidu trenutačno stanje i broj zaposlenih policijskih službenika naspram pravilnikom predviđenog broja službenika, kao i planirani odlazak policijskih službenika u mirovinu, Vlada je dala suglasnost Ministarstvu unutarnjih poslova Tuzlanske županije za prijam 230 službenika u čin policajca, kao i 20 službenika u čin mlađeg inspektora, u radni odnos na neodređeno vrijeme, priopćeno je iz Odjela za informiranje Vlade TŽ-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije