Mirko Šarović

Prijedlog izmjena Zakona o akcizama skinut s dnevnog reda sjednice

Mirko Sarovic
13.04.2016.
u 14:29

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović je izjavio novinarima da je danas trebao da bude na dnevnom redu sjednice Vijeća ministara BiH Prijedlog o izmjeni i dopuni Zakona o akcizama, odnosno tzv. plavi dizel, ali je skinut s dnevnog reda zbog dopune mišljenja od Ministarstva financija BiH.

- Kao resorni ministar ću i dalje inzistirati na tome. Nadam se da ću imati podršku i ostalih kolega da konačno dobijemo ovaj zakon - kazao je ministar Šarović, javlja Fena. 

Upitan kada bi druge akcize mogle doći na red, odgovorio je da one nisu danas na dnevnom redu, te kako je moguće da budu na jednoj od narednih sjednica.

- Manje ima komentara na akcize koje se odnose na naftu i naftne derivate, ali postoji mnogo polemike o akcizama koje bi se izdvajale na duhan, alkoholna pića. Već znate komentare koji dolaze s različitih razina, uključuju strukovna udruženja, komorski sustav, pa i s nekih drugih adresa - pojasnio je Šarović.

Na pitanje kako, po njegovom mišljenju, riješiti probleme u vezi s popisom stanovništva, odgovorio je da pitanje popisa nije bilo na sjednici Vijeća ministara BiH i „svatko od nas tko o ovom pitanju govori, govori u svoje ime, a ne u ime Vijeća ministara“.

- Kada dođe to pitanje na Vijeće ministara BiH, ako dođe, u tom smislu ću imati svoj stav. Mislim da je odgovornost na statistikama u BiH. Oni se o ovom pitanju trebaju usuglasiti, tako zakon kaže - naveo je Šarović.

Dodao je kako zastupa stav da Vijeće ministara BiH „ovo pitanje ne presijeca na bilo koji način i u to unosi neku političku odluku, nije za to ni ovlašteno“.

- Sve, što se mene tiče, upućujem na statistiku BiH i statističke zavode Federacije i Republike Srpske. Kakvu god oni odluku donesu konsenzusom apsolutno sam za nju. Zastupam stav da treba jasno pročitati zakon i postupati u skladu sa zakonom - kazao je Šarović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?