Projekt "Your Job"

Prilika za 500 mladih iz BiH i Crne Gore

16.09.2022.
u 18:28

Oko 500 mladih osoba u dobi od 18 do 35 godina, dugotrajno nezaposlenih, dobit će priliku da sudjeluje na obukama za stjecanje novih vještina i profesionalnu orijentaciju. Projekt "Your Job" koji financira EU, ima za cilj povećati zapošljivost mladih u prekograničnom području BiH i Crne Gore, kako kroz profesionalnu orijentaciju, kvalitetno profesionalno usmjeravanje, prvo radno iskustvo i poduzetničku praksu, tako i kroz poticanje dijaloga među mladim osobama, organizacijom civilnog društva, poduzeća i javnih institucija.

S tim u vezi, u Sarajevu je predstavljen trogodišnji projekt podrške zapošljavanju mladih i kreiranju novih prilika za zapošljavanje u pograničnom području. O projektnim zadacima govorili su voditelji projekta u BiH i Crnoj Gori Miroslav Valenta, Caritas BiH, kao i predstavnici Izaslanstva EU-a u BiH Edbera Biković, program menadžerica za IPA prekogranične projekte.

- EU je izdvojio značajna financijska sredstva za poticaje razvoju i zapošljavanju. Uključujući i program prekogranične suradnje BiH - Crna Gora s 8,4 milijuna eura za razdoblje 2014. - 2020. za zajedničke projekte u sektoru zapošljavanja, zaštite okoliša i turizma. Regionalna suradnja je važan model u rješavanju zajedničkih pitanja kakav je podrška zapošljavanju mladih. Očekujemo da će takve prilike koje stvaraju projekti uz podršku EU-a biti prepoznate i koristiti građanima - izjavila je Edbera Biković.

- Projekt Your Job predstavlja dio šireg nastojanja EU-a, Caritasa i naših partnera na pružanju potpore zaposlenju i mogućnostima zapošljavanja mladih. Ovim i sličnim projektima nastoji se olakšati mladima, ali i drugim ranjivim skupinama, ulazak na tržište rada kroz jačanje njihovih kompetencija i vještina.

Komentara 1

TR
tratincica68
22:18 16.09.2022.

Placa hr a ne eu.mali ispravak.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije